Acció Pep Aymerich

"De sol a sol per reconfigurar la natura"

 
Pep Aymerich (Sarrià de Dalt, 1962) al llarg dels últims anys ha anat establint un llenguatge personal a partir de la unificació de disciplines tan diverses com l'escultura, l'acció i la dansa en la pràctica de l'art. D'aquesta manera, per poder generar un discurs personal, ha fusionat les possibilitats plàstiques dels materials emprats en l'escultura, la consciència corporal del moviment de la dansa contemporània i el concepte de la immediatesa de l'acció.

D'acord amb aquestes premisses en l'acció  "De sol a sol per reconfigurar la natura"  Aymerich ha plantejat intervenir al llarg d'un dia sencer en una de les terrasses superiors de l'antiga vinya del Clumet (ARBAR) de la Vall de Santa Creu. L'acció ha consistit en penetrar els esbarzers per obrir camí i construir un recorregut transitable en una zona que durant més de 50 anys no ha estat treballada i que actualment i de manera espontània -després de diversos incendis- ha anat repoblant de matolls de bruc, esbarzers i mimosa.

  

 Pep Aymerich esbossant la malessa  de la feixa per obrir-se camí

Per l'artista ha estat un repte efectuar una anàlisi morfològica i perceptual de la vegetació, ja que el seu objectiu no era només obrir-amb mitjans manuals- un accés al terreny, sinó traçar un recorregut tancat que no respongués a una idea premeditada sinó a les impressions i sensacions que la interacció amb el lloc li anaven desvetllant en el procés, com el haver d'anar d'un costat a un altre, de dins a fora i / o de fora a dins per sincronitzar la interacció del seu cos amb la resistència i / o la fluïdesa del material natural.

 

Pep Aymerich amb les restes del brancatge de la tala construeix la cúpula del final del trajecte

Fruit d'aquest flux coreogràfic ha sorgit una estructura delimitada i, al mateix temps, redibuixada amb els materials reutilitzats del desbrossament, per la necessitat d'harmonitzar l'impacte aleatori que el seu cos ha efectuat entre els arbustos. Així doncs, el bruc d'hivern es converteix en un espai transitable que condueix a un recinte tancat cobert per una cúpula de bruc i un mur de protecció natural amb vistes al mar.

 

Finestra- mirador a la badia del Port de la Selva

El resultat d'aquesta acció a la feixa de la vinya del Clumet és una escultura efímera que s'ha pogut transitar durant tot l'estiu.


 


Crèdits:  

Vídeo: enregistrar per Quim Paredes

Fotografies:  ARBAR

Textos: ARBAR

Clicar per consultar la web de Pep Aymerich