Cloenda del cicle amb l'acollida del Gran Tour (El viatge de les Arts).

 

 

 

ARBAR col·labora en el projecte de la Nau Coclea el Gran Tour (El viatge de les Arts).

ARBAR ha col·laborat en el Gran Tour (El viatge de les Arts) un projecte de la Nau Coclea. El dissabte 20 d'agost va participar en la Etapa 2 de La Ruta a peu que va de Cadaqués a la Vall de Santa Creu (Port de la Selva).

 

 

 

 

Per a aquest esdeveniment es van presentar tres accions:

El Col·lectiu Libèl·lula (Rosa Suñer i Roser Domènech)  van presentar l'acció Moviments i paraules a la vinya del Clumet  en la que relacionaven els moviments del cos i les paraules amb l’entorn de la vinya, és a dir, la morfologia del terra, el so ambiental, l'efecte del vent i la llum del cap vespre. Aquesta acció era una continuació del treball de recerca holístic que van efectuar el 9 de juliol, en què les artistes, cada una en el seu propi llenguatge, treballaven sota les mateixes premisses i temàtiques, cosa que feia que en certs moments els moviments, les paraules i el comportament del paisatge coincidissin en l'expressió del mateix contingut, per crear una interacció poètica entre cultura i natura.

 

Ester Baulida va dur a terme l'acció-intervenció Benvinguda  que va consistir en confeccionar una catifa de fulla fresca de xiprer per marcar el final de la caminada iniciada a Cadaqués, per aquest motiu es va efectuà a la plaça del poble, concretament a l'entrada d'ARBAR. De manera que, els/les caminants per poder accedir al Centre havien de passar pel damunt d'aquesta catifa i, al descalçar-se trepitjaven la fulla fresca que els va alleujava i perfumava els peus cansats. Però, aquesta estora, més tard va esdevenir en una mena de Triclinium-ii romà, taula-estovalla, on els/les caminants es van asseure per celebrar el banquet, per intercanviar conversa i menjar. 

 

Marta Darder va fer un acompanyament a els/les caminants del Grand Tour per la intervenció fiLaLaETRA, explicant el contingut conceptual i formal del treball presentat al cicle Itineraris de transformació- Camins de pertinença II, en la qual vincula la poesia visual dels cal·ligrames del llibre parAUla i el videopoema PrOblEMA amb les voltes de cobertura del sostre, establint així una connexió entre lingüística i arquitectura.

Vinyeta del Grand Tour d’Aleix Pons.

Guia de les etapes del Gran Tour


Crèdits:

Text: ARBAR
Fotografia i vídeo: ARBAR