2017 CICLE: ACCIONS EXPERIENCIALS CONREADES DES DE L’IMAGINARI ECOPOÈTIC

El cicle Accions Experiencials conreades des de l’imaginari ecopoètic es composa de tres propostes, el fil conceptual de les quals és preguntar-se sobre quines podrien ser les vies que, encara que puguin semblar insignificants, permetin sustentar actituds ecològiques a partir de la generació d’un discurs artístic fonamentat en el diàleg entre la cultura artística contemporània i les tradicions agràries mil·lenàries de la zona.

La primera fase d'aquest projecte es va iniciar a l'hivern de 2017 amb l'objectiu de crear contextos específics pel desenvolupament de propostes performatives en els els entorns naturals de la Serra de Rodes. Per aquest motiu es va produir obra inèdita generada in situ per ser enregistrada i presentada en les intervencions al centre ARBAR al llarg de l’estiu de 2017. Per la seva banda, Isabel Banal va enregistrar l’acció Falda a la Serra de Rodes que conclou la sèrie Faldes iniciada el 2010 i Carme Viñas va enregistrar part del film Silent Science per parlar com ciència, música, art i territori s’aproximen i, en paral·lel Mireia Coromina va realitzà la peça Revelar els mots. La segona fase del cicle va consistir en realitzar accions experiencial de caràcter mitopoètic a la Vinya del Clumet. Isabel Banal va realitzar Amb la suor del teu front I, Mireia Coromina Reproduir la terra i Carme Viñas Connecting message, amb la col·laboració de Violeta Jordana. Per tancar el cicle, Carme Viñas va presentar l'acció Energia fosca a la vinya del Clumet, en canvi, Isabel Banal realitzà Amb la suor del teu front II i Mireia Coromina Representar el paisatge al centre ARBAR. 

     


Amb la col·laboració de: Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona, l'Associació de Veïns de Sant Marçal de la Vall de Santa Creu i l'Ajuntament del Port de la Selva.