Rosa Suñer i Roser Domènech «Palpant marges a la fresca, amb Felícia Fuster»

Rosa Suñer per a la realització de l'acció «Palpant marges a la fresca, amb Felícia Fuster» compta amb la col·laboració de la poeta Roser Domènech. L'acció se centrarà en el poemari I encara de la Felícia Fuster (1921-2012) pensada com a dedicatòria del centenari del seu naixement.

Per aquesta acció «Palpant marges a la fresca, amb Felícia Fuster» Rosa Suñer vol enllaçar, i lligar el paisatge-territori de la Vall de Santa Creu amb la recerca poètica de Felícia Fuster. Feia molt de temps, que Rosa Suñer volia moure's amb les paraules d'aquesta immensa, inabastable i calidoscòpica creadora, però, com diu l'artista, "per a mi, els llocs (espais) tenen vida pròpia. Cal anar amb compte i tenir cura en escollir-los. Cal que t'hi deixin ser. Cal que et donin el seu permís per poder moure-t'hi, corporalment". Estar en els llocs per cultivar paciència, practicar la no invasió, aprendre a romandre-hi, sense colonitzar, aprendre a transformar-se en un element més del lloc que et deixa moure, cal anar-se treballant, conreant, llaurant, respirant..., Com la terra, la terra viva.

L’acció es centre en el poemari «I encara» de Felícia Fuster, a mode de dedicatòria a la poetessa. A partir de les paraules, curosament recitades per Roser Domènech, Rosa Suñer va desenvolupar una aproximació a l’espai a través del moviment corporal, sense imposar-li el discurs del poemari però evocant-lo respectuosament en l’entorn. Els poemes i els moviments enllaçaven íntimament el temps present amb els passats del lloc i també dels poemes.

L'acció estableix una interrelació entre el territori, la poesia i l’exploració dels moviments del cos generats per l’escolta, l’observació, la llum, els sorolls, el gaudi i la inclusió de les particularitats de l’orografia de la plaça de la font, per Rosa Suñer moure’s -des del fluir interior- en diàleg amb l’essència dels poemes de Felícia Fuster.

Crèdits

Data:21 d'agost 2021
Lloc: a la font
Fotografia: ARBAR /Ramon Guimaraes/ I. Ayako Zushi
Vídeo: REM LAB S.L.
Text:  ARBAR

Col·laboració: Fundació Felícia Fuster en motiu de la celebració del centenari del naixement de l'artista-poeta.