-
Translation
- Afrikaans
- Albanian
- Amharic
- Arabic
- Armenian
- Azerbaijani
- Basque
- Belarusian
- Bengali
- Bosnian
- Bulgarian
- Cebuano
- Chinese (Simplified)
- Chinese (Traditional)
- Corsican
- Croatian
- Czech
- Danish
- Dutch
- English
- Esperanto
- Estonian
- Finnish
- French
- Frisian
- Galician
- Georgian
- German
- Greek
- Gujarati
- Haitian Creole
- Hausa
- Hawaiian
- Hebrew
- Hindi
- Hmong
- Hungarian
- Icelandic
- Igbo
- Indonesian
- Irish
- Italian
- Japanese
- Javanese
- Kannada
- Kazakh
- Khmer
- Korean
- Kurdish
- Kyrgyz
- Lao
- Latin
- Latvian
- Lithuanian
- Luxembourgish
- Macedonian
- Malagasy
- Malay
- Malayalam
- Maltese
- Maori
- Marathi
- Mongolian
- Myanmar (Burmese)
- Nepali
- Norwegian
- Nyanja (Chichewa)
- Pashto
- Persian
- Polish
- Portuguese
- Punjabi
- Romanian
- Russian
- Samoan
- Scots Gaelic
- Serbian
- Sesotho
- Shona
- Sindhi
- Sinhala
- Slovak
- Slovenian
- Somali
- Sundanese
- Swahili
- Swedish
- Tagalog (Filipino)
- Tajik
- Tamil
- Telugu
- Thai
- Turkish
- Ukrainian
- Urdu
- Uzbek
- Vietnamese
- Welsh
- Xhosa
- Yiddish
- Yoruba
- Zulu
- Inici>
- CICLES ACCIONS AA+AA>
- 2024 -EXPLORACIONS QUEER AL TERRITORI
2024 -EXPLORACIONS QUEER AL TERRITORI
Accions artístiques, medi ambient i mirada queer, aquests són els tres eixos que defineixen la programació AA+AA Accions Artístiques a ARBAR.
El diàleg entre activisme mediambiental i queer no és nou, tot i que no ha tingut la visibilitat que hauria de tenir. Lluny de ser un diàleg habitual entre dos activismes que comparteixen una mirada oberta cap al món, sovint s’ha caigut en l’error de pensar que l’activisme mediambiental té a veure amb el món rural i l’activisme queer amb el medi urbà; res més lluny de la realitat. Ja el 1992 l’artista trans Chris Korda va fundar The Church of Euthanasia, una plataforma d’art queer i ecologisme que parodiava l’estratègia de les esglésies evangèliques. És segurament un dels grans exemples de vinculació del medi ambient i el moviment queer. I des de llavors cada vegada més artistes desborden aquests dos àmbits per abordar l’art des del punt de vista de justícia climàtica i de trencament de gèneres i estereotips. En aquesta sessió volem presentar dues accions que amb mirades molt diferents, vinculen l’exploració del territori amb la del cos i la dels gèneres.
Aquest any proposem dues accions que giren al voltant del text des d’una mirada queer. Quim Pujol i Clàudia Pagès, dos creadors indisciplinats que es mouen sense problemes entre gèneres i formats, aborden la poesia i la performance sense complexos i sense cenyir-se a definicions estrictes. El cicle aquest any proposa endinsar-se en les entranyes del centre ARBAR: el celler, aquell espai fosc i humit on els sentits es desperten.
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Diputació de Girona, Ajuntament del Port de la Selva, el Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, l'Institut d’Estudis Empordanesos i la col·laboració de l'Associació de veïns de Sant Marçal, la Vall de Santa Creu, l'Ajuntament de Cadaqués, Barroca Films, Eram, Universitat de Girona, Embotits la Selva i Vinyes dels Aspres.
Informació addicional