Cloenda del cicle amb l'acollida del Gran Tour (El viatge de les Arts).

ARBAR col·labora en el projecte de la Nau Côclea al Grand Tour (El Viatge de les Arts).A .

ARBAR ha col·laborat en el Grand Tour (El Viatge de les Arts), un projecte de la Nau Côclea. El dissabte 20 d’agost va participar en la segona etapa de la ruta a peu que va de Cadaqués a la Vall de Santa Creu (Port de la Selva).

Per a aquest esdeveniment, es van presentar tres accions:

Rosa Suñer i Roser Domènech (Col·lectiu Libèl·lula) van presentar «Moviments i paraules a la vinya del Clumet», acció en què relacionaven els moviments del cos i les paraules amb l’entorn de la vinya, és a dir, la morfologia del terra, el so ambiental, l’efecte del vent i la llum del capvespre. Aquesta acció era una continuació del treball de recerca holístic que havien efectuat el 9 de juliol, en què les artistes, cadascuna amb el seu propi llenguatge, treballaven sota les mateixes premisses i temàtiques, cosa que feia que en certs moments els moviments, les paraules i el comportament del paisatge coincidissin en l’expressió del mateix contingut, per crear una interacció poètica entre cultura i natura.

Ester Baulida va dur a terme l’acció-intervenció «Benvinguda», que va consistir a confeccionar una catifa de fulles fresques de xiprer per marcar el final de la caminada iniciada a Cadaqués. Per això es va instal·lar a la plaça del poble, concretament a l’entrada d’ARBAR. Els caminants, per poder accedir al centre, havien de passar pel damunt d’aquesta catifa i en descalçar-se trepitjaven les fulles fresques, que els alleujaven i perfumaven els peus cansats. Més tard, aquesta estora va esdevenir una mena de triclinium romà, una taula-estovalla on els caminants es van asseure per conversar i menjar. 

Marta Darder va acompanyar els caminants del Grand Tour a la intervenció «fiLaLaETRA» per explicar-los el contingut conceptual i formal del treball —presentat al cicle Itineraris de Transformació - Camins de Pertinença II—, en el qual vincula la poesia visual dels cal·ligrames del llibre parAUla i el videopoema PrOblEMA amb les voltes del sostre i on estableix, així, una connexió entre lingüística i arquitectura.

Vinyeta del Grand Tour d’Aleix Pons.

Guia de les etapes del Gran Tour


Crèdits:

Text: ARBAR
Fotografia i vídeo: ARBAR