Acció de Jordi Mitjà "Determinant les sobres"

 "DETERMINANT LES SOBRES" :  Microaccions determiants i específiques 

Al pati adjacent a la cuina, Jordi Mitjà va presentar l'acció "Determinant les sobres" que va consistir en omplir d’aigua els gots, copes i la resta d’objectes per beure amb una gerra antiga que anava omplint des de la cuina i l’abocava dins de la cristalleria en diverses fases. En aquest cas la reflexió esdevé acció per contribuir a la conscienciació i dinamització de les ments dels observadors.

També va omplir d'aigua l' escultura abeurador, una superposició de paelles, una dins de l'altra, a la base hi ha una paella de 10, després de 8, de 6, de 4 i de 2 comensals pintades de color negre. Progressió que s'eleva com un pilar, un contenidor que encapsula i juxtaposa diferents dimensions per parlar del menjar, abans destinat als comensals del restaurant i ara com a font, als ocells. Cal destacar que les paelles de dos comensals han estat el motllo per generar un altre tipus d'escultures de ciment, estructures a les quals ha encastat peces de cristalleria com gots, copes o tasses de vidre de colors vius i diferents. Aquestes peces situades a l'aire lliure, concretament a la lleixa que mira a la font, esdevenen abeuradors d'ocells.

A través d’aquests materials, situacions i accions l’artista ha volgut descodificar les temporals -dessincronitzacions- de la història d’aquests espais, per produir des del present nous relats. Com podem observar, la seva proposta visual genera una gran varietat de situacions per relacionar l'acte de cuinar i menjar, entès com un esdeveniment cultural interdisciplinari que es va poder experimentar en el Sopar infinit, cuinant la paella d’arròs per als assistents a l'acte. L’interessen els espais que possibiliten les trobades, les relacions humanes, les conversacions amb els colegues, els artistes..., compatir amistats, art i coneixement. Entenent aquest moment com una oportunitat per generar noves mirades vers el lloc i l’entorn, i amb aquesta intenció convida l'espectador a fer una reflexió crítica sobre la necessitat de la contemplació serena del lloc, ja que els orígens i les funcions de l’immoble són l'essència de la filosofia del seu projecte. 

 Currículum Jordi Mitjà


Crèdits:
Data i lloc: 7 de juliol 2018 al Pati
Fotografia: ARBAR
Text:  ARBAR
Vídeo:  Cultural Rizoma
Per més informació sobre la trajectòria de Jordi Mitjà accedir a: http://www.jordimitja.com/