Acció Núria Rion La Casa/El lloc

Núria Rion en "El lloc/la casa", la tercera fase de la proposta Assentament que es desenvoluparà a la vinya del Clumet el diumenge 12 d’agost, es proposa una acció participativa entesa com un acte simbòlic que recrea la fundació d’un nou poble, una nova llar.

Núria Rion va portar a terme l'acció participativa El lloc/la casa, la tercera fase 

Núria Rion va portar a terme l'acció participativa va seleccionar 15 pedres de la vinya i al costat va posar una safata amb 15 llapissos, 15 papers i 15 culleres, després que ella hagués col·locat la seva pedra fundacional del lloc/llar, va convidar a 14 assistens a fer el mateix. Va repartir entre els participants una pedra, una cullera un llapis, un paper i unes instruccions molt precises: anotar un llinatge al paper, buscar el lloc òptim per col·locar la pedra fundacional del nou poble, fer-hi un sot amb la cullera, dipositar el llinatge al clot, tornar-lo a cobrir de terra i posar-hi la pedra a sobre.

El lloc/la casa ha donat continuïtat al projecte que inicià amb les accions "L'Origen "del mes de juny i que va seguir amb "La situació" el mes de juliol; un projecte que dialoga amb el jaciment megalític de Santa Creu i que busca els orígens de la població de la Vall de Santa Creu.

 

 

 

 

 

 

 


Crèdits:
• Data i lloc: 12 d'agost a la vinya del Clumet 
• Fotografia: ARBAR
• Text:  ARBAR 
• Vídeo document: Cultural Rizoma
• Per més informació sobre la trajectòria de Núria Rion accedir a: http://www.nuriarion.com/