2022- CICLE FERMENTACIONS ESPECULATIVES

Fermentacions Especulatives 

El cicle A+A 2022 versa sobre els conceptes de fermentacions i especulacions. Fermentacions de microorganismes catalitzadors d'estètiques, culturals i polítiques de gènere, ecològiques i poètiques centrades en la nova materialitat i el gir afectiu.  I especulatives per formular preguntes sobre possibles modes de construir pensament crític per evitar l'etnocentrisme i el logocentrisme, d'una banda, i de l'altra, l'autocrítica i la desconstrucció infinita. L'objectiu del projecte és recuperar, encara que de manera parcial, analògica i simbòlica, la veu del lloc mitjançant les fonts documentals escrites, els relats orals i les experiències vivencials tingudes durant el període de residència.

El projecte contempla la relació de l'art amb l'entorn rural com un món viu, que combinat permet posar de manifest els coneixements relacionals amb què parla Donna Haraway, els principis participatius a l'art de Claire Bishop i l'estètica dialògica de Grant Kester, per trencar els límits establerts en les relacions binàries com són les nocions: humà i no humà, masculí-femení, rural-urbà... Aquestes reflexions teòriques permeten formular preguntes sobre possibles maneres de construir pensament crític, des dels principis de l'ecologia, el gènere i el pensament simbòlic.

El cicle Fermentacions Especulatives consta dels projectes processuals i performatius que deriven a les intervencions d'Olga Olivera-Tabeni «Pirinees. Arqueologia Viva» a la sala del Vi i  Laia Ventayol - Joana Capella Buendia «Veu i tapa» a la Sal de l'Oli del 9 de juliol al 10 de setembre. La segona fase del cicle és el 9 de juliol amb les accions participatives «Veu, veu, beu, bou, eu, eh, eh»  de Laia Ventayol - Joana Capella Buendia i «Arqueologia Viva» d'Olga Olivera-Tabeni. I la tercera fase és  el 27 d'agost, on cada artista realitzarà una acció Laia Ventayol i Joana Capella Buendia  «Tapa, apa, tap, pa, àpat, ah, ah» al centre ARBAR i Olga Olivera-Tabeni «Quaranta-nou dies portant una massa mare, un recorregut de Girona a Lleida i a la inversa» a la vinya del Clumet. 

CARTELL 
PROGRAMA


Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, Diputació de Girona i Ajuntament del Port de la Selva, I la Col·laboració de: Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona, Institut d’Estudis Empordanesos, Museu de l'Empordà, Associació de veïns de Sant Marçal, la Vall de Santa Creu, Vinyes dels Aspres i Llibreria Pròleg.