2022- CICLE FERMENTACIONS ESPECULATIVES

El cicle  Fermentacions Especulatives  es concep la relació de l’art amb l'entorn rural com un món viu, que combinat permet posar de manifest els coneixements relacionals-amb que parla Donna Haraway, els principis participatius en l’art de Claire Bishop i l’estètica dialògica de Grant Kester, per trencar els límits establerts en les relacions binàries com són les nocions: humà i no humà, masculí-femení, rural-urbà... Aquestes reflexions teòriques permeten formular preguntes sobre possibles modes de construir pensament crític, des dels principis de l’ecologia, el gènere i el pensament simbòlic.

El cicle Fermentacions Especulatives consta dels projectes processuals i performatius d'Olga Olivera-Tabeni «Pirinees. Arqueologia Viva» i Laia Ventayol - Joana Capella Buendia «Veu i tapa».

Els treballs de la primera fase derivaran les intervencions que es presentaran a les Sales del Vi, de l'Oli i la Cuina d'ARBAR.

La segona fase del cicle serà el 9 de juliol amb les accions «Caminar l'aigua» de Laia Ventayol - Joana Capella Buendia i «Pirinees I» d'Olga Olivera-Tabeni.

La tercera fase el 27 d'agost, on cada artista realitzarà dues accions a les voltants de la Vall de Santa Creu. «Llegir el llevat» de Laia Ventayol I Joana Capella Buendia i «Pirinees II» d'Olga Olivera-Tabeni.