Acció Joana Capella Buendia - Laia Ventayol «Tapa, apa, tap, pa, àpat, ah, ah»

«Tapa, apa, tap, pa, àpat, ah, ah» és una acció participativa de cura col·lectiva i gastronòmica, que possibilita el contacte directe entre les artistes i el públic a la cuina d’ARBAR, així com amb l’aliment, les intervencions artístiques i el context que acull la proposta. 

A través de l’elaboració d’una recepta escollida entre els plats de la carta original del restaurant, les artistes proposen una acció en què elaboren en grup l'amanida d’anxoves. D’aquesta manera, el gust evoca la memòria del públic que hi solia menjar. A la vegada, l’amanida s’acompanya d’un pa fet amb la massa mare que ha criat l’artista Olga Olivera-Tabeni durant la seva residència paral·lela. 

Netejar les anxoves requereix tacte, les espines es troben amb el frec suau dels dits sobre la seva carn, just allà on no rellisquen. Les cebes de Figueres s’esberlen a cops de puny sobre el taulell de la cuina. Tot s’emplata sobre un llit de tomàquet madur ratllat i s’acompanya amb el pa. Després de l’àpat, resten els plats fregats amb el sabó que la Laia i la Joana van produir a l’estiu amb l’oli usat dels restaurants on van menjar paella durant la residència artística.

 

Crèdits:
• Data: 27 d'agost  2022 a les 18 h 
• Lloc: ARBAR
• Text: Joana Capella Buendia - Laia Ventayol 
• Fotografia: ARBAR / Marry Me Films
• Vídeo document:  Marry Me Films
• Per a més informació sobre les trajectòries:
www.joanacapellabuendia.hotglue.me / www.laiaventayol.com