Intervenció Joana Capella Buendia - Laia Ventayol «Veu i tapa»

«Veu i tapa» projecte de Joana Capella Buendia i Laia Ventayol situat en el territori per experimentar sobre aquells gestos que permeten pensar una convivència transespècie.

Prenent la inscripció sobre el brollador de la font de la Vall de Santa Creu, «Veu i tapa», les artistes proposen un extens projecte performatiu.“Veu” en aquest cas, es refereix a l’acció de beure i, seguidament, “tapar” l’aixeta. Aquests dos mots conviden a compartir i a ser conscients de la interdependència simpoiètica de tots els éssers al voltant d’un gest tan senzill com beure aigua de la font. En aquest fet és d'on neix el procés del projecte, per posteriorment diluir-se en les especificitats i particularitats del lloc, de les sinergies generades entre les artistes, en el diàleg amb les espècies, el ser i coses que acompanyen i que les acompanyen.

Companyia, de fet, prové de qui comparteix el pa. Compartir-lo implica un gest de complicitat d'éssers humans i no-humans en l'alimentació i la cura de l'altre. Per això, la fermentació és una relació de contacte. El projecte "Veu i tapa" tracta d'aconseguir el contacte a partir d'un glop d'aigua, d'un glop d'aire.


Crèdits:
• Data: del 9 de juliol al 10 de setembre 2022
• Lloc: Sala de l'Oli
• Text: Joana Capella Buendia - Laia Ventayol / ARBAR
• Fotografia: ARBAR 
• Peça de vídeo: Joana Capella Buendia - Laia Ventayol 
• Per a més informació sobre les trajectòries:
www.joanacapellabuendia.hotglue.me / www.laiaventayol.com