Acció Bernat Daviu «Bacchanale»

 

Bernat Daviu, amb la col·laboració de Guillem Pérez, va presentar la performance titulada «Bacchanale» el passat dissabte 19 d'agost al pati del centre d'ARBAR, convidat per Rosa Tharrats i Gabriel Ventura per establir un diàleg amb el curtmetratge «Els miracles del Mestre Cabestany» que els artistes presenten fins al 9 de setembre a ARBAR. Daviu va concebre una acció participativa, que va començar amb la lectura per part de maria Marvila d'un poema de Guillem Pérez, de Gabriel Ventura un poema de William Blake mentre sonava una cançó de Pau Riba.
El desenllaç de l'acció consistia a fer una degustació de begudes contingudes en una sèrie de porrons de formes polimòrfiques i comportaments imprevisibles. Els assistents van ser convidats a participar en aquesta festa comunitària amb begudes de sabors experimentals, compostes per magranes, orxata, aigua de mar, anís, flors... i molts gustos més! Els colors dels líquids estaven relacionats amb la gamma cromàtica, les textures i els components psicodèlics presents al curtmetratge «Els miracles del Mestre Cabestany»  de Tharrats i Ventura.
Una acció que va provocar reaccions imprevisibles per part dels participants pel contingut i el gust que tenien la diversitat de porrons.

Bernat Daviu, és l'artista convidat per la Rosa Tharrats i Gabriel Ventura, amb relació al projecte «Els miracles del Mestre Cabestany» , dins del cicle Ficcions: Pedres i Menges 2023.


Crèdits:

• Data: 19 d'agost  2023 a les 19 h 
• Lloc: al centre ABAR
• Text: ARBAR
• Fotografia: ARBAR
• Vídeo document: Lab Lens
• Per a més informació sobre la trajectòria: Bernat Daviu