2019 Concert d'acció sonora "gtvfybghbhejhhkovcpoiucfvcgv" del Duo Poesia Acció

Concert d’acció sonora gtvfybghbhejhhkovcpoiucfvcgv del Duo Poesia Acció compost per Laura Tejeda i Bartomeu Ferrando.

Els artistes que formen el «Duo Poesia Acció» es van trobar en abril de 2018 en el festival 7Bis Chemin de Traverse, organitzat per Résonance Contemporaine en Bourg-en-Bresse. En esta reunió es va creuar el seu talent per a l’escriptura i la performance, i van donar llum a una peça vocal inèdita: “Quisiéramos terminar”, escrita i interpretada conjuntament. Després d’aquesta trobada fructífera aquestes dues veus que concorden entre la paraula, el soroll i el cant decidiren continuar la seva col·laboració, que presentan a ARBAR.

Presenten un repertori sonor de principis del segle XX, aquest concert vol ser un homenatge a la poesia sonora de les avantguardes del segle XX. Concretament, a les declamacions fonètiques que van iniciar alguns dels components del moviment dadaista com Hugo Ball o Kurt Schwitters, als poemes suprematistes de Kazimir Malevitch, als cubistes de Picasso, de Joan Brossa o del mateix grup Duo Poesia Acció. Es tracta d’una poesia entesa com una alliberació del sentit racional del significat de les paraules, per centrar la seva atenció a un llenguatge intencional fonamentat, no només amb el so, sinó també amb a les intencions i emocions expressades mitjançant la modulació del to, volum i força de la veu. 

Programa de mà:

Esdeveniment: Concert 
Ubicació: Centre ARBAR, la Vall de Santa Creu
Temporalització: dissabte 10 d'agost de 2019 a partir de les 20 hores


Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de El Port de la Selva;  i, la col·laboració de l' Associació́ de Veïns Sant Marçal de La Vall de Santa Creu, El Port de la Selva, Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; Quer Pastissers i Flequers amb el suport del Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines, Vinyes dels Aspres i Empordàlia.