2021 Festival de video creació LOOP

ARBAR participa en el Festival LOOP amb la peça de vídeo d'Anna Dot "Vénen de lluny" comissariada per Marta Pol Rigau i presentada el Centre Excursionista de Catalunya sota el programa expositiu "1+1+1..." (1 artista, 1 comissària, 1 espai).

 

1+1+1…: ‘Vénen de lluny’ d’Anna Dot

— Comissariat per Marta Pol Rigau

Del 9 al 19 de novembre, de dilluns a dijous 10:30 a 13h i de 17 a 21h i dvendre 10:30 a 13h

venendelluny_111-LOOP.jpgAnna Dot, 'They Come from Afar', 2020. Still from video, courtesy of the artist

El vídeo 'Vénen de lluny' de l'artista Anna Dot forma part de l'itinerari deslocalitzat "1+1+1...", que es desenvoluparà pel barri gòtic i el Born del 10 al 22 de novembre.

De la Vall de Santa Creu en surten molts camins que permeten travessar la serra que la corona d’una banda a l’altra amb molta facilitat. Amb tot això en ment, Vénen de lluny és un passeig iniciat a Palau Saverdera amb destinació Vall de Santa Creu.

El recorregut passa per diversos referents que evidencien l’antiguitat d’aquests camins, com el grup de dòlmens de Fontasia, l’església de Sant Onofre, el mas Ventós, l’església de Santa Helena, el monestir de Sant Pere de Rodes i els refugis de pedra que es poden trobar al voltant de Coll Perer.

Fa segles que els humans passem per aquests camins, creuant la muntanya en diverses direccions. Però, aquest recorregut no només l’hem fet nosaltres, també ho han fet els ocells, per les seves vies del cel. Aquesta peça neix d’un paral·lelisme inicial entre les vies terrestres i les aèries.