Participació a seminari Art i territori  (Contemporani)  a la Fundació Vallpalau de LLeida 20/11/21

ARBAR participa en el seminari Art i territori  (Contemporani)  + el  19 i 20 de novembre de 2021  a la Fundació Vallpalou de Lleida, comissariat per Pilar Parerisas.

Les jornades Art i territori (contemporani) + volen posar en comú i al dia les perspectives de la pràctica artística en diverses parts del territori de Catalunya on hi ha centres i municipis actius en l'art contemporani i debatre les seves fortaleses i febleses. Des dels anys 80 que s'intenta articular una xarxa d'art contemporani al territori català, que ha sobreviscut de manera natural amb molta precarietat des dels seus inicis. La posada en marxa de la xarxa de centres d'art ha generat entorns de percepció i d'interrelació de qualitat i ha pal·liat en part les mancances, però potser no prou per les necessitats del país. Calen polítiques actives de creació de noves oportunitats, alhora que cal escoltar i tenir presents les aportacions de tots els agents de les arts visuals, des de la pràctica artística, la crítica, el comissariat, etc., per fer front a la situació sobrevinguda de la pandèmia i al canvi d'era que provocarà. O som allà mateix abans de la pandèmia? El sistema de l'art haurà de treballar de manera molt diferent de com ho ha fet fins ara. Són temps per establir nous models de col·laboració i distribució del coneixement artístic per poder atendre les necessitats socials i educatives. Quin és l'estat de la creació i producció en el territori? Quins són els seus avantatges i inconvenients? De quins mitjans es disposa? Quines són les seves reivindicacions? Quina és la relació dels espais d'art amb els mitjans educatius? Quina és la situació de la seva patrimonialització?

Dissabte 20 de novembre  16.30 h - 17.30 h
NATURA/CULTURA. SISTEMES DIFERENCIATS D’ABORDAR L’ART CONTEMPORANI AL TERRITORI. Anton Granero de l'ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies (Vic); Roser Oduber, CACIS, Manresa; Marta Pol Rigau, ARBAR, La Vall de Santa Creu, el Port de la Selva; Gisel Noè, M|A!C, Mataró. Modera: Pilar Parcerisas. 

Programa: Seminari Art i Territori, Fundació Vallpalou, LLeida