Acció de Laia Vaquer «El fil d'Ariadna»

Laia Vaquer en l'acció «El fil d'Ariadna» utilitza l'experiència orgànica del cos com a impuls creador i fonament creatiu dels seus projectes. Idea que la porta a provocar situacions en les quals experimenta amb el seu cos en relació amb espais i les situacions generades. L'acció, que portar a terme a la vinya del Clumet gira entorn dels conceptes de laberint i coneixement, unió i alliberament. El Cos-cabdell lliga i deslliga, uneix i allibera amb el fil als participants de l'acció. El lloc és sempre important en les accions on el cos s'inclou. Fil que Ariadna dona a Teseu per a poder fer el camí de tornada un cop s'endinsa al laberint en la cerca del Minotaure. Un fil que executo és roig, roig com el vi, com la sang, fil umbilical entre Ariadna i Dionís a tall de preludi.

Un fil que uneix ambdues històries. Un fil que ens fa coneixedors i ens ajuda en els camins laberíntics de la vida, coneixement que ens uneix i allibera.

L'acció «El fil d'Ariadna» de Laia Vaquer es concep com un laberint, on el fil que el recorre esdevé el fonament conceptual de la memòria i del coneixement. Com la vida, el cos-cabdell de l’artista lliga i uneix, al mateix temps que al final deslliga i allibera els subjectes participants de l’acció.


Crèdits:
Data i lloc: 29 d'agost 2020  a la vinya del Clumet
Fotografia: Laia Vaquer
Text:  Laia Vaquer
Vídeo:  Cultural Rizoma
Per més informació sobre la trajectòria de Laia Vaquer