2019- Concert d'acció sonora "gtvfybghbhejhhkovcpoiucfvcgv" del Duo Poesia Acció

El concert d'acció sonora gtvfybghbhejhhkovcpoiucfvcgv del Duo Poesia Acció compost per Laura Tejeda i Bartomeu Ferrando és un homenatge a la poesia foètica-sonora de les avantguardes del segle XX.

En aquesta ocasió presenten un repertori sonor de principis del segle XX, com les declamacions fonètiques que van iniciar alguns dels components del moviment dadaista com Hugo Ball o Kurt Schwitters, els poemes suprematistes de Kazimir Malevitch, els cubistes de Picasso, els poemes fonètics de Joan Brossa o la peça vocal inèdita del mateix grup Duo Poesia Acció «Quisiéramos terminar».

Es tracta d'una poesia entesa com una alliberació del sentit racional del significat de les paraules, per centrar la seva atenció a un llenguatge intencional fonamentat, no només amb el so, sinó també amb les intencions i emocions expressades mitjançant la modulació del to, volum i força de la veu.

Programa de mà:

CRÈDITS
Esdeveniment: Concert d'acció sonora
Data i lloc: dissabte 10 d'agost de 2019 al patí del Centre
Vídeo document: Cultural Rizoma
Forografia: ARBAR

 

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de El Port de la Selva;  i, la col·laboració de l' Associació́ de Veïns Sant Marçal de La Vall de Santa Creu, El Port de la Selva, Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; amb la contribució de Quer Pastissers i del Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines, Vinyes dels Aspres i Empordàlia.