Intervenció Anna Dot "Vénen de lluny"

La primera fase del projecte són les  filmacions per la intervenció Vénen de lluny.

De la Vall de Santa Creu en surten molts camins que permeten travessar la serra que la corona d'una banda a l'altra amb molta facilitat. No només el monestir de Sant Pere de Rodes i les diverses ermites que hi ha ubicades per tota la serra, sinó també la gran quantitat de dòlmens que s'hi troben, ens indiquen que aquesta és una zona de pas des de fa segles. Els humans han creuat aquestes muntanyes en totes direccions des de fa anys. Però no només ells, també ho han fet els ocells, per les seves vies del cel.

L'objectiu del projecte és treballar amb aquesta connexió entre cel i terra, ocells i humans, i les rutes migratòries d'uns i altres. A més d'això, la Vall de Santa Creu, observable des de diversos punts gràcies a la seva posició geogràfica, és també un fantàstic amfiteatre en el qual ressonen amb molta facilitat tots els sorolls i sorollets de la vida que rodeja aquest lloc.

L'acció "Vénen de lluny" es planteja com una caminada, però també com un espai d'escolta dels cants d'aquells ocells que, ara en un sentit i més tard en el sentit contrari, creuen el cel de sobre aquesta vall.

 


Crèdits:
• Data i lloc:  Juny-juliol  2020
• Fotografia:  Anna Dot
• Text: Anna Dot
• Vídeos de la peça: Anna Dot
• Per més informació sobre la trajectòria d'Anna Dot www.annadot.net/inici/