2016- CICLE: ITINERARIS DE TRANSFORMACIÓ - CAMINS DE PERTINENÇA II

El cicle s’ha plantejat com una via per repensar possibles formes d’interacció entre art i entorn, emprant l’art d’acció com a llenguatge que pot anar des del ritual, el cos en moviment, la declamació poètica o el desplaçament associat al fet de caminar... sempre amb la voluntat de manipular al mínim el medi i posar l’èmfasi en l’aspecte essencial i simbòlic de la Vall de Santa Creu.Per aquest motiu, Ester Baulida, Marta Darder, Rosa Suñer i Roser Domènech han anat familiaritzant-se, explorant i estudiant l’essència del paisatge a través de la seva particular i imaginativa mirada, per poder expressar un sentiment de pertinença al lloc, el qual a l’inici del projecte els era completament aliè.

Projecte desenvolpat en tres fases.

La primera part va consistir en l'elaboració de les intervencions al centre ARBAR. Ester Baulida va realitzar el video Nochera, Marta Darder la Intervenció  fiLaLaETRA  i El col·lectiu Libelula, compost per Rosa Suñer i Roser Domènech, va presentar  Camins de Sargantanes amb els video accions a la natura de Rosa Suñer i la selecció de poemes de Roser Domèneh  Escriure és aturar ( 2014 - 2016). La segona part, en motiu de l'obertura del cicle, Ester Baulida va realitzar l'acció participativa Resseguir la línia, Marta Darder el happening  Dansa Dionisíaca Sota Pal·li  i Rosa Suñer i Roser Domènech l'acció Cercant moviments de cos a la vinya del Clumet. Es va fer la cloenda del cicle amb l'acollida del Gran Tour (El viatge de les Arts), Ester Baulida va dur a terme l'acció-intervenció Benvinguda, El Col·lectiu Libèl·lula (Rosa Suñer i Roser Domènech) van presentar l'acció Moviments i paraules a la vinya del Clumet i Marta Darder va fer un acompanyament a els/les caminants del Grand Tour per la intervenció fiLaLaETRA.

 

 


Amb la col·laboració de: Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona, l'Associació de Veïns de Sant Marçal de la Vall de Santa Creu i l'Ajuntament del Port de la Selva.