C-72R (Mònica Buxó i Marta Domínguez) «Trajectòries»

Les propostes del grup C-72R s'emmarquen en l'art conceptual i es materialitzen a través d'un llenguatge i una poètica pròpia que es mou des de l'accionisme (art d'acció) a la instal·lació. Es tracta d'un art col·lectiu generat i dut a terme per les tres dones integrants del grup.

Els continguts de les seves accions sovint tenen com a objectiu la dissolució dels patrons habituals, conformistes del comportament i la proposta de pràctiques d'entrenament perceptiu i creatiu, així com una visió crítica i de presa de consciència social. Aquest enfocament entra en diàleg amb l'entorn on s'esdevé l'acció: el significat que aporta una determinada ubicació o context, la seva funció actual, la seva història, i els elements propis d'aquest espai, sovint presos com a referents. Les accions tenen una concepció d'obra oberta, no exposen un contingut literal tancat sinó que és l'espectador qui amb un paper actiu ha d'interpretar el sentit de la proposta.

L'acció Trajectòries vol ser una celebració per reivindicar i commemorar la memòria de les dones que tenen una relació amb el passat de les artistes, i per extensió, a reivindicar i celebrar la memòria de totes d'aquelles dones que les han precedit i gràcies a les quals les C72R, són qui són.

Crèdits:
Data i lloc: 21 d'agost 2021  
Fotografia: ARBAR/Ramon Guimaraes 
Text:  C-72R