2017- CICLE: ACCIONS EXPERIENCIALS CONREADES DES DE L’IMAGINARI ECOPOÈTIC

El cicle Accions Experiencials Conreades des de l’Imaginari Ecopoètic es composa de tres propostes, el fil conceptual de les quals és preguntar-se quines podrien ser les vies que, encara que puguin semblar insignificants, permeten sustentar actituds ecològiques a partir de la generació d’un discurs artístic fonamentat en el diàleg entre la cultura artística contemporània i les tradicions agràries mil·lenàries de la zona.

Amb l’objectiu de crear contextos específics on desenvolupar propostes performatives, el cicle es va desenvolupar en tres fases:

La primera va tenir lloc a l’hivern i la primavera del 2017 i tenia l’objectiu de produir obra inèdita en contextos específics, és a dir, desenvolupar propostes performatives en els entorns naturals de la serra de Rodes. Isabel Banal i Carme Viñas van efectuar les accions efímeres per enregistrar els films que formarien part de les intervencions presentades a l’estiu al centre ARBAR. Isabel Banal va enregistrar l’acció «Falda [Serra de Rodes]», amb la qual va concloure la sèrie «Faldes», iniciada el 2010. Carme Viñas va enregistrar part del film Silent science per parlar de com ciència, música, art i territori s’aproximen. I Mireia Coromina, en paral·lel, va treballar la peça «Revelar els mot.

La segona fase del cicle va consistir en accions experiencials de caràcter mitopoètic a la vinya del Clumet. Isabel Banal va realitzar «Amb la suor del teu front I» Mireia Coromina, «Reproduir la terra», i Carme Viñas, «Connecting message», amb la col·laboració de Violeta Jordana.

Per tancar el cicle, Carme Viñas va presentar l'acció «Energia fosca» a la vinya del Clumet, en canvi, Isabel Banal realitzà «Amb la suor del teu front II» i Mireia Coromina «Representar el paisatge» al centre ARBAR.      


Amb la col·laboració de: Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona, l'Associació de Veïns de Sant Marçal de la Vall de Santa Creu i l'Ajuntament del Port de la Selva.